Ердоган поставя условие за ЕС и НАТО: Турският президент Реджеп Тайп

...
Ердоган поставя условие за ЕС и НАТО: Турският президент Реджеп Тайп
Коментари Харесай

Ердоган: Първо Турция в ЕС, после Швеция в НАТО

Ердоган слага изискване за Европейски Съюз и НАТО: 

Турският президент Реджеп Тайп Ердоган сподели, че на срещата на върха [НАТО] още веднъж ще призове съюзническите страни да „ отхвърлят неправилната позиция за налагане на наказания и ограничавания на Турция “, написа.

Той означи, че битката с тероризма остава значима точка от дневния ред на Алианса. „ Ще обсъдим стъпките, които се възнамеряват да бъдат подхванати в тази посока “, сподели политикът.

В същото време турският водач акцентира, че Анкара постоянно е подкрепяла курса на " отворени порти " на НАТО. За да се форсира процесът на кандидатстване на Стокхолм за участие в НАТО, е належащо да се изпълнят всички разпореждания на Тристранния меморандум [Турция-Швеция-Финландия], сподели турският водач.

В същото време президентът обвърза тематиката за кандидатурата на Стокхолм с разговора за присъединението на Турция към Европейския съюз. „ Първо, отворете пътя за Турция да се причисли към Европейски Съюз, а по-късно ще разчистим пътя за кандидатурата на Швеция (НАТО), тъкмо както направихме с Финландия. Турция чака пред вратата на Европейски Съюз от 50 години “, сподели Ердоган.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР